Ženske ure za službo in prosti čas

Ženske ure so po obliki in barvi namenjene ženskam. Čeprav je ženskih ur veliko, si vsaka ženska izbere tako, ki se najbolje sklada z njenim karakterjem ali trenutnimi potrebami. Obstajajo ženske ure, namenjene preživljanju prostega časa, službi, poslovnim sestankom, nočnim izhodom v mestu, športni dejavnosti in drugim namenom. Ženske ure se po videzu ločijo tudi glede na starost ženske, ki jo bo nosila. Ure so lahko otroške, dekliške, najstniške, univerzalne, za starejše ženske itd. Tokrat se bomo posvetili videzu ženske ure za prosti čas in delovno okolje.

Ženske ure primerne za prosti čas, so sproščenega videza, so modne in primerne za nošenje z vsakdanjimi modnimi oblačili. Take ure so namenjene nošenju, ko smo v mestu, na sprehodu, ko gremo po nakupih … Izražajo svobodo, mladost (ali mladostnost) in da smo v koraku z modo. Te ženske ure časih nekoliko spominjajo na športne ure. Njihov dizajn je lahko tudi bolj retro, kar je trend že nekaj let. Lahko so zelo zanimive in domiselne in zato privabijo številne poglede. Njihovi paski so lahko precej neobičajni. Lahko so denimo narejeni iz gumijastega obročka žive barve, iz širokega usnjenega paska ali iz kar več paskov, ki so vsak zase oblikovani tako, da izgledajo kot samostojna zapestnica.

Ženske ure, ki se nosijo na delovnem mestu, so nekoliko bolj zadržane in formalne od sproščenih ur za prosti čas. S svojim minimalnim oblikovanjem izražajo resnost, diskretnost in profesionalnost. Te ure so praviloma dražje od ur, primernih za prosti čas, saj so narejene iz dražjih in bolj kakovostnih materialov, pogosto pa so okrašene s kakšnim manjšim kristalom. Te ženske ure so primerne tako za delo v pisarni kot za sestanke in delo s strankami. Seveda te ženske ure zelo poudarijo zapestje in roko, zato je nujno, da ima uporabnica tudi urejene roke.