Set za to, da se analiza vode naredi, je lahko zelo priročen

Nikoli nisem pomislila na to, da se lahko analiza vode naredi tudi samostojno, če imaš prave pripomočke. Slučajno sem bila v trgovini, kjer prodajajo takšne stvari in sem vdela, da imajo tam tudi set za analizo vode, ki ga lahko uporabiš, kar sam. Glede na to, da sem malce bolj občutljiva na to, kakšna je analiza vode, ki jo pijem kje, ne bi bilo slabo, da bi kakšen tak pripomoček imela tudi sama doma. Doma se analiza vode skoraj zagotovo ne bo delala, ker mislim, da tega v današnjih časih še ne potrebujemo. Ampak če bom pa, kje na potovanju, kjer se mi bo zdelo malce sumljivo pitje vode iz pipe, pa seveda takšno analizo lahko naredim sama, kajne?

Set za to, da se analiza vode naredi, je lahko zelo priročen

Isti trenutek, ko sem prvič videla set za to, da se analiza vode naredi kar samostojno, tega nisem kupila, ker nisem imela nobenega namena v bližnji prihodnosti iti kam na kakšen dopust, kjer bi bila pitna voda vprašljiva. Sem se pa vseeno odločila za to, da si to zabeležim nekam, kjer imam ideje za nakupovanje, da vem, kje bom lahko to našla, ko bom kam šla. Vsekakor je bolje, da sem od zdaj naprej bolje pripravljena nato, kakor pa, da se potem izgubljam na sami lokaciji in iščem informacije o tem, ali je voda tam pitna ali ne.

Nazadnje sem namreč za to namenila zelo veliko časa, ker nisem bila prepričana o tem, ali je analiza vode tam primerna, in se lahko tista voda tam pije. Sicer je bila v bližini trgovina z vodo v plastenkah, ampak je bila zelo draga. Na to pa nisem pomislila, ko sem odšla na potovanje, saj sem bila navajena, da ima voda v plastenkah, precej bolj ugodno ceno, kakor jo je imela pa v tisti trgovini. Zato mi je bilo tako zelo pomembno, kakšna je analiza vode, da bi kar se da hitro ugotovila, ali se lahko rešim stroška pitne vode.