Prodaja nepremičnin je zame bila čista neznanka

Podedoval sem hišo od starih staršev. Na začetku je nisem hotel prodati, potem pa sem vse bolj videl, da bo hiša začela propadati in tako bo vsako leto vredna manj, kajti sam nisem imel denarja za vzdrževanje. Ko sem šel gledat, kako poteka prodaja nepremičnin, mi ni bilo čisto nič jasno, kajti nikoli se nisem spuščal v te zadeve, ker se mi ni bilo potrebno, sedaj pa sem prišel v ta položaj.

Želel sem hišo prodati sam, vendar sem videl, da nimam dovolj znanja, tako sem raje kontaktiral nepremičninsko agencijo in se pozanimal, kako to gre. Oni res vse naredijo namesto vas, od ogledov do papirjev. Bil sem veliko bolj miren, ko sem se odločil zanje. Vse so mi sproti poročali, kako urejajo stvari, kako potekajo ogledi in kako uspešna je prodaja nepremičnin, da sem lahko na tekočem. Moram reči, da so res strokovnjaki na tem področju in imajo znanje.

Po treh mesecih sem prodal hišo. Ko sem že mislil, da je prodaja nepremičnin slaba, sem bil pozitivno presenečen, ker sem hišo prodal po prvi ceni, niti mi ni bilo treba cene znižati. Po eni strani sem bil kar malo žalosten, ker je vse potekalo tako hitro. Kot da še ni bil pravi trenutek, a kasneje sem spoznal, da nikoli ne bi bil pravi trenutek, ker prodati nekaj družinskega je vedno težko. Danes je prodaja nepremičnin kar velika, ljudje še vseeno kupujejo hiše in stanovanja, čeprav se govori drugače.

Če imaš danes nepremičnino in jo prodaš, potem lahko naprej živiš lepo življenje, ker je prodaja nepremičnin lahko za marsikoga denarna rešitev za celo življenje. Sam sem sedaj lahko lažje živel, lahko sem si privoščil, kar si prej nisem mogel. Če ne gre drugače in je edina rešitev prodaja nepremičnin, potem to tudi naredite brez slabe vesti.