Obala nepremičnine ima v svoji ponudbi zelo pestro izbiro stanovanj

Moja prijateljica Ana iz Ljubljane, ki pogosto prihaja na Obalo na dopust in ob vikendih, me prosila za nasvet, katero agencijo za nakup nepremičnine na Obali bi ji kot domačinka priporočala. V hipu sem se spomnila na agencijo Obala nepremičnine, preko katere smo pred nekaj leti kupili stanovanje v Kopru. Ana si je zaželela apartma v Izoli, ki bi moral imeti pogled na morje, biti takoj vseljiv in tudi lociran čim bližje morju. Največja cena, ki jo je bila pripravljena plačati za nakup apartmaja, je bila štirideset tisoč evrov.

V podjetju nepremičnine Obala so ji rekli, da je ponudba apartmajev precej velika, le glede cene so ji dali vedeti, da bo nekoliko težje najti primeren apartma po taki ceni. Novejši apartmaji v bližini morja s pogledom na morje imajo namreč višjo ceno kvadratnega metra kot apartmaji brez pogleda na morje. V Obala nepremičninah so jo prijazno spomnili na dejstvo, da se pogled na morje plača, torej ni zastonj.

Ana se je znašla v precej veliki dilemi – ali naj nekoliko popusti pri ceni ali pa se odpove pogledu na morje. Po temeljitem razmisleku se je odločila, da vsekakor želi imeti pogled na morje, pa tudi, če bo morala odšteti nekaj več denarja. Ko je agenciji Obala nepremičnine sporočila, da je pripravljena odšteti za apartma pet tisoč evrov več, so rekli, da bo sedaj tak apartma lažje najti.

Že po nekaj dneh jo je poklical predstavnik agencije Obala nepremičnine, ki ji je predstavil apartma v Simonovem zalivu, ki je bil od morja oddaljen le dvesto metrov, za ceno oseminštirideset tisoč evrov. Ko je Ana stopila v apartma, jo je v hipu prevzel prekrasen pogled na morje. Ana je kupila omenjeni apartma in je presrečna, saj je v celoti izpolnil njena pričakovanja.