Moža peče zgaga, a prehrane noče spremeniti

Kako naj prepričam moža, da je zgaga samo njegova napačna prehrana?

Seveda, se tudi sam zaveda, da je predebel in da bo enkrat moral za to poskrbeti. Vendar ni časa več čakati, on bi moral poskrbeti za svoje zdravje že zdaj, ker pa enostavno nič ne naredi, se še naprej redi in nobenega ne posluša, da ne govorimo, da mu zgaga ravno tako dela probleme, vendar tega ne prizna. 

Enostavno ne vem več, kako bi možu dopovedala, da je predebel. Tudi, če ga daje zgaga, tisti dan jamra in ne je več, potem pa je drugi dan spet vse po starem. Včasih in to kar pogosto že začne z sladkimi jedmi pri zajtrku. Kako sem takrat žalostna, saj vidim, da sploh ne razmišlja, da bi začel skrbeti za svoje zdravje. Sprva me je motila debelost zaradi videza, zdaj pa me moti debelost zaradi zdravja, ker mu že zgaga nagaja in nima nobene kondicije. Vendar mu ne pridem do živega. 

Trudila sem se precej časa, da bi mu dopovedala, da se zanj bojim in da naj premisli o svoji prehrani. On me posluša in ima željo, da bi shujšal, vendar ko pride nov dan, na vse pozabi, spomni ga še samo zgaga, pa še takrat je kriva hrana in to je to.

Glede tega sem zelo žalostna, prvo zaradi njegovega zdravja, drugo pa zaradi izgleda, ne morem verjeti, da se ga enostavno nič ne dotakne, pa ga lahko še kako matra zgaga, pa bo tisto noč prespal in pozabil. Ne vem, kdaj bo začel razmišljati drugače, a jaz sem dvignila roke, ne morem mu pomagati in naj sam spozna, ko bo čas, lahko da se mu bo zdravje poslabšalo, lahko bo ostal zdrav, lahko bo shujšal, lahko bo zgaga naredila svoje, lahko pa bo ostal isti, ali pa še kakšen kilogram pridobil.