Medicinski pripomoček za lažje življenje – opornica za roko

Opornica za roko je znana tudi pod drugim imenom in sicer pod imenom ortoza. Ortoza oziroma opornica za roko je namenjena za hitrejše izboljševanje in celjenje. Rehabilitacija brez pripomočka, kot je opornica za roko, pravzaprav ne more biti popolnoma učinkovita, zato je njena uporaba nujno potrebna pri samem zdravljenju.

 

Opornica za roko – kakšne so na voljo in kje se dobijo?

Medicinsko tržišče je tako zelo napredovalo, da se da praktično dobiti že skoraj vse vrste opornic, ki pa imajo različne funkcije, prav tako pa so narejene iz različnih materialov. Če je opornica za roko del rehabilitacije oziroma se rehabilitacija vodi pod zdravniškim nadzorom, potem se za osebo izdela prav posebna opornica za roko točno po njegovi meri. Sama opornica za roko je lahko statična, kar pomeni, da na tak način pomaga vzdrževati sam položaj roke, druga vrsta opornic za roko pa so dinamične te pa so namenjene povečanju gibljivosti poškodovanega predela oziroma sklepa, ki je lahko zaradi operacije ali pa hujše poškodbe težje gibljiv.

Medicinski pripomoček za lažje življenje – opornica za roko

Statična opornica za roko služi samo za podpiranje določenega predela roke, takšna opornica se po navadi uporablja, če je prišlo do otekline, odrgnine, pri nekaterih vnetjih ali pa pri udarcu. Dolžina nošenje opornice za roko je odvisna od same poškodbe in napredka.

 

Opornica za roko tudi na spletu

Sama opornica za roko se lahko kupi tudi v lastni režiji, in sicer na spletu ali pa za to prav specializiranih trgovinah, katere nudijo prodajo kakovostnih medicinskih pripomočkov. V specializiranih trgovinah je na voljo opornica za roko, ki zagotavlja stabilizacijo in oporo bolečemu sklepu, dizajn je narejen tako, da se prilaga vsaki roki oziroma zapestju, opornica za roko je narejena iz zračnih materialov, na voljo pa je v treh različnih velikostih.

Največkrat se ljudje odločijo za nakup opornice za roko takrat, ko imajo težave s krpalnim kanalom, saj so bolečine takrat zelo hudi in včasih kar precej neznosne.