Kupil sem si novo televizijo in jo montiral v spalnico

Tisto nekaj časa, ko imamo, da bi pogledali, kakšne dober film, pa še to ne pridemo do televizije, ker jo okupirajo otroci ali žena. Videl sem, da se pri nas pogosto kregamo prav zaradi televizije. Enkrat pa sem si rekel, kaj meni tega treba in se odpeljal. 

Še žena ni vedela, kam grem in ko me je poklicala, kam sem se odpeljal, sem ji povedal, da si grem kupit svojo televizijo, ki si jo bom dal v spalnico. Seveda ni bila zato in me hotela, pregovoriti naj se vrnem, zakaj bi kupoval novo televizijo in si delal stroške. Vendar jaz nisem popustil, šel sem v trgovino in jo kupil.

Ko sem prišel domov, so me vsi malo postrani gledali, ker so mislili, da bom jezen, jaz pa sem bil vesel, ker sem vedel, da bo končno teh kreganj konec, kar se tiče televizije. Ženi nisem niti povedal, koliko je stala, ker potem bi poslušal še zaradi tega. Ta večer sem bil srečen.

Že dolgo se nisem stuširal tako hitro in šel v posteljo. Seveda so otroci prišli za mano, ni me motilo, ker tako in tako sem lahko gledal svoj program naprej, ker si niso upali reči, da bi sedaj oni tukaj gledali risanke. 

Včasih, ko je vikend in se otroci zjutraj prikradejo v posteljo, pa se zgodi, da prižgem televizijo in skupaj pogledamo kakšno risanko. Seveda sem rad z otroki, oni mi pomenijo največ, tako tudi jaz popustim. Sedaj so se že navadili na to. In ko bi vi videli, kako so to srečni obrazi, zgodaj zjutraj, tako nasmejanih že dolgo nisem videl, kot jih sedaj, ko vedo, da bodo lahko gledali z očetom risanke in uživali pod toplim pregrinjalom.